EPDM-letku

EPDM-letku on teollisuuden erilaisiin tarpeisiin soveltuva monikäyttöinen yleiskumiletku. Se on synteettistä kumia, jota valmistetaan etyleenistä ja propeenista. EPDM-kumista eli eteenipropeenikumista tai eteenipropeenidieenikumista valmistetuista letkuista tekee monikäyttöisen materiaalin pitkä elinkaari, erinomainen sään- ja lämmönkestävyys sekä hyvä kemiallisten aineiden kestävyys

Epdm-letku teollisuuden tarpeisiin

EPDM-letkun hyödyt

Erinomaisen otsonin kestävyyden ansiosta eteenipropeenikumi tunnetaan “halkeamattomana kumina”, joka sietää hyvin kulutusta. Useisiin muihin kumi- tai muoviletkuihin verrattuna, EPDM-letkujen etu on se, että ne eivät todennäköisesti halkeile tai murru, jonka ansiosta niillä on myös pidempi käyttöikä.

Hyvän kemiallisen kestävyyden ansiosta, letkut sietävät hyvin mietoja happoja, emäksiä ja pesuaineita. EPDM-kumista valmistetut letkut kestävät myös silikoniöljyjä, ketoneja, rasvoja ja alkoholeja.

Erinomaisen säänkestävyyden ansiosta, EPDM-letkut kestävät pitkäänkin kestäviä kuumia tai kylmiä lämpötiloja, kuivuutta tai kosteutta. Materiaalin laajan käyttölämpötila-alueen ansiosta, letkut säilyvät joustavina myös alhaisissa lämpötiloissa. Materiaalilla on myös erinomainen korroosionkestävyys.

Tri clamp panta |  | tripanta-064 | mittaletku

Mihin EPDM-letkua käytetään?

EPDM-kumi soveltuu erityisen hyvin lämmönkestoa, kulutusta ja kemiallista kestävyyttä vaativan teollisuuden tarpeisiin, kuten meri- tai kaivosteollisuuteen. Letku soveltuu ominaisuuksiensa puolesta niin vedella ja paineilmalle kuin myös useille teollisuuskemikaaleille. EPDM-letkuja käytetäänkin laajalti teollisuudessa, rakentamisessa ja erilaisissa merisovelluksissa.

EPDM on erinomainen materiaalivalinta myös esimerkiksi tyhjennys- ja poistoletkuille. Hyvän haponkestävyyden ja muiden ominaisuuksiensa vuoksi se soveltuu muun muassa savukaasujen, lauhteen tai muiden ongelmallisten aineiden käsittelyyn.

EPDM-kumi soveltuu myös esimerkiksi glykolipohjaisten jarrunesteiden kanssa käytettäväksi.

 

Mihin EPDM-letkut eivät sovi?

EPDM-letkuilla on heikko öljyjen ja liuottimien kestävyys, eikä sitä suositella esimerkiksi raakaöljyn, polttoöljyn tai mineraaliöljyjen kanssa käytettäväksi. Jos etsit letkua näihin käyttötarkoituksiin, niin suosittelemme ottamaan yhteyttä letkumestareihimme tai tutustumaan verkkokauppamme koko tarjontaan.

alk. 31,20   alv. 0%
alk. 19,90   alv. 0%
alk. 6,50   alv. 0%
alk. 9,60   alv. 0%
alk. 5,07   alv. 0%
alk. 49,46   alv. 0%
alk. 2,29   alv. 0%

Etkö löytänyt etsimääsi?

Voit aina kysyä letkumestareiltamme apua chatissa, ottaa yhteyttä tai tutustua koko verkkokauppamme laajaan valikoimaan.

Siirry verkkokauppaan
Epdm-letku

Etkö löytänyt etsimääsi?

Voit aina kysyä letkumestareiltamme apua chatissa, ottaa yhteyttä tai tutustua koko verkkokauppamme laajaan valikoimaan.

Siirry verkkokauppaan