Näytetään kaikki 11 tulosta

Paineilmaverkosto

Paineilmaverkosto on  paineilmaputkiston ja paineilman jakelupisteiden muodostama järjestelmä, joka kuljettaa paineilmaa erilaisiin käyttökohteisiin, esimerkiksi teollisuuslaitoksissa ja -halleissa. Paineilmaputkistossa putket liitetään toisiinsa helposti hyvillä virtausominaisuuksilla varustetuilla liittimillä.

Paineilmaputkistot ja niissä käytettävät liittimet ovat yleensä valmistettu teräksestä, alumiinista tai muovista. Teräsputkistot kestävät korkeita paineita, mutta  ovat painavia ja herkkiä ruostumiselle. Alumiiniputkistot ovat kevyempiä, niillä on hyvä korroosionkestävyys, pitkä käyttöikä ja hyvä virtaavuus. Muoviputkistot ovat kevyitä ja ne ovat korroosionkestäviä, mutta ne eivät kestä kovaa käyttöä tai korkeita paineita.

Paineilmaverkoston osat valitaan käyttötarpeiden mukaan. On tärkeää, että putkiston osat kestävät vaadittavaa painetta. Paineilmaverkosto on myös suunniteltava niin, että se on turvallinen käyttää. On tärkeää varmistaa, että paineilmaverkosto on asennettu oikein. Paineilmaverkoston on valittava oikea liittimet, joita on saatavilla eri muotoisina, kuten jatko-, kierre, t- ja kulmiliittiminä.

Paineilmaverkoston huolto on tärkeää, jotta se toimii tehokkaasti ja turvallisesti. Myös liittimet on  asennettava oikein ja huollettava säännöllisesti. On tärkeää tarkistaa liitinten tiiviys säännöllisesti ja huoltaa tarvittaessa.

Paineilmaputket ja -liittimet ovat siis oleellinen osa paineilmaverkostoa. Valitsemalla nillle oikean materiaalin, ottamalla huomioon niiden käyttötarpeet, huolehtimalla asennuksesta ja huoltamalla niitä säännöllisesti, voit edesauttaa paineilmaputkiston tehokasta toimivuutta ja pitkää käyttöikää.