EPDM slang

EPDM slang är en multifunktionell universal gummislang lämplig för olika industriella behov. Det är ett syntetiskt gummi tillverkat av eten och propen. Slangar av EPDM-gummi, det vill säga etenpropengummi eller etenpropendiengummi, har en lång livscykel, utmärkt väder- och värmebeständighet och god beständighet mot kemiska ämnen.

Epdm-slang för industriella behov

Fördelar med EPDM-slang

På grund av sin utmärkta motståndskraft mot ozon är etenpropengummi känt som "sprickfritt gummi", som tål slitage bra. Jämfört med många andra gummi- eller plastslangar är fördelen med EPDM-slangar att de är mindre benägna att spricka eller gå sönder, vilket också ger dem längre livslängd.

Tack vare god kemikaliebeständighet tål slangarna milda syror, baser och rengöringsmedel mycket bra. Slangar av EPDM-gummi är också resistenta mot silikonoljor, ketoner, fetter och alkoholer.

Tack vare utmärkt väderbeständighet tål EPDM-slangar varma eller kalla temperaturer, torrhet eller fukt under lång tid. Tack vare materialets breda driftstemperaturområde förblir slangarna flexibla även vid låga temperaturer. Materialet har också utmärkt korrosionsbeständighet.

Tri clamp krage | | tripanta-064 | mätrör

Vad används EPDM-slangen till?

EPDM-gummi är särskilt lämpligt för behoven hos industrier som kräver värmebeständighet, slitage och kemikaliebeständighet, såsom marin- eller gruvindustrin. På grund av sina egenskaper är slangen lämplig för vatten och tryckluft samt för flera industrikemikalier. EPDM-slangar används i stor utsträckning inom industri, konstruktion och olika marina applikationer.

EPDM är också ett utmärkt materialval för till exempel dränerings- och utloppsslangar. På grund av sin goda syrabeständighet och andra egenskaper lämpar den sig till exempel för behandling av rökgaser, kondensat eller andra problematiska ämnen.

EPDM-gummi lämpar sig även för användning med till exempel glykolbaserade bromsvätskor.

 

Vad är EPDM-slangar inte lämpliga för?

EPDM-slangar har dålig beständighet mot oljor och lösningsmedel och rekommenderas inte för användning med till exempel råolja, eldningsolja eller mineraloljor. Om du letar efter en slang för dessa användningsområden rekommenderar vi att du kontaktar våra slangmästare eller kollar in hela sortimentet i vår webbutik.

Från 31,20   Exkl. MOMS
Från 19,90   Exkl. MOMS
Från 6,50   Exkl. MOMS
Från 9,60   Exkl. MOMS
Från 5,07   Exkl. MOMS
Från 49,46   Exkl. MOMS
Från 2,29   Exkl. MOMS

Hittade du inte det du letade efter?

Du kan alltid fråga våra slangmästare om hjälp i chatten, Kontakt eller utforska det breda utbudet av hela vår webbutik.

Gå till webbutiken
Epdm slang

Hittade du inte det du letade efter?

Du kan alltid fråga våra slangmästare om hjälp i chatten, Kontakt eller utforska det breda utbudet av hela vår webbutik.

Gå till webbutiken