JIC-kontakt

JIC-kontakter ova hydrauliska kopplingar, som används i högtryckshydrauliska applikationer samt inom till exempel fordonsindustrin, kylning och luftkonditionering. De kan också användas i bränsletillförselapplikationer för att ansluta styrventiler till hydraulslangar. JIC-kontakter används även inom flygindustrin, till exempel i maskiners vätskesystem. Bokstavskombinationen JIC består av orden Joint Industry Council.

JIC-kontakten består helt av en hylsa, en mutter och en 37-graders utvidgningskropp. Dessa beslag skiljer sig från många andra beslag genom att de har en parallell gänga och fungerar genom att täta metall mot metall istället för att använda något som en O-ring för att skapa en tätning.

Det praktiska med JIC-kopplingar som hydrauliska kopplingar indikeras av det faktum att de kan anslutas till nästan alla hydraulsystem. Fördelarna med JIC-kontakter är också god tillgänglighet och ett brett utbud av olika storlekar. De är också lätta att installera, ta bort, återansluta och serva utan att prestanda försämras. Kontakterna har också utmärkt prestanda i extremt varma och kalla temperaturer.

Beställ en jic-koppling för rätt användning direkt från slangmästare

Temperaturen har liten inverkan på metall-till-metall-tätningen, till skillnad från vad som skulle hända om det till exempel var tätning inrymd i en O-ring, i vilket fall materialet i ringen skulle ha en mer negativ effekt på motståndet till olika temperaturer.

Om du drar åt kontakterna för hårt kan det orsaka sprickor, läckage eller andra skador. Har du problem med att hitta rätt JIC-kontakt så hjälper våra slangmästare dig snabbt i chatten och av dessa kontaktuppgifter genom.

Tri clamp krage | | tripanta-064 | mätrör
Från 8,86   Exkl. MOMS
Från 10,60   Exkl. MOMS
Från 41,34   Exkl. MOMS
Från 15,69   Exkl. MOMS
Från 21,77   Exkl. MOMS
Från 15,50   Exkl. MOMS
Från 16,97   Exkl. MOMS
Från 8,22   Exkl. MOMS
Från 16,97   Exkl. MOMS
Från 8,94   Exkl. MOMS
Från 9,49   Exkl. MOMS
Från 9,42   Exkl. MOMS
Från 11,17   Exkl. MOMS
Från 15,60   Exkl. MOMS
Från 3,82   Exkl. MOMS
Från 5,39   Exkl. MOMS
Från 5,36   Exkl. MOMS
Från 14,11   Exkl. MOMS
Från 17,71   Exkl. MOMS
Från 20,30   Exkl. MOMS
Från 14,94   Exkl. MOMS
Från 15,14   Exkl. MOMS

Hittade du inte det du letade efter?

Du kan alltid fråga våra slangmästare om hjälp i chatten, Kontakt eller utforska det breda utbudet av hela vår webbutik.

Gå till webbutiken
Jic-kontakt

Hittade du inte det du letade efter?

Du kan alltid fråga våra slangmästare om hjälp i chatten, Kontakt eller utforska det breda utbudet av hela vår webbutik.

Gå till webbutiken