Tre klämkontakter

Tri Clamp-anslutningar är snabbkopplingar som används inom livsmedels-, läkemedels-, kemi- och bioindustrin. Anslutningen gör det möjligt att koppla samman delar av processlinjer av olika storlekar och utrustade med olika ändar. De är enkla och snabba att installera och speciellt att hålla rena. Kontakterna är särskilt väl lämpade för arbetsmiljöer med en krävande hygiennivå. Tri Clamp-anslutningen är därför en mycket vanlig anslutningsmodell Livsmedelsbutik– och i dryckesfabriker, som bryggerier.

Triclamp-anslutningar | | triclamp-34-013 | mätrör

Fördelarna med Tri Clamp-anslutningen

Rena processlinjer och hög utrustningshygien är obligatoriskt inom livsmedelsindustrin. Tri Clamp-anslutningen har många fördelar som förklarar dess popularitet inom livsmedelsindustrin och gör att den uppfyller livsmedelsindustrins strikta hygienkrav.

På grund av strukturen hos Tri Clamp-kopplingarna finns det inga hål eller luckor där till exempel matrester lätt kan finnas kvar, vilket därmed skulle kunna fungera som grogrund för mikrober. Således är denna typ av kopplingar mycket lätta att rengöra, vilket gör dem till ett bra och praktiskt alternativ för industrins behov som kräver en hög hygiennivå.

Kontakterna är gjorda för att rengöras utan att demonteras, men tack vare den enkla strukturen på kontakterna går demonteringen också snabbt och enkelt vid behov.

 

Mätning

Det är viktigt att välja rätt storlek Tri Clamp för att säkerställa att den fungerar effektivt och för sitt avsedda syfte. Ett av följande alternativ används ofta för att välja rätt storlek på kontakten. Slangändens innerdiameter kan bekvämt mätas med ett bromsok, så att du vet hur du väljer rätt storlek på slangspindeln för anslutningen.

Om det är nödvändigt att byta ut den befintliga flänsen med en ny fläns av samma storlek, rekommenderas att mäta flänsens ytterdiameter med ett bromsok. Du kan enkelt kontrollera storleken genom att jämföra tätningen med slangen. Tätningens och slangens innerdiameter måste ha samma storlek.

Tri clamp krage | | tripanta-064 | mätrör

Anslutningsinstallation

Tack vare den snabba anslutningen är kontakten mycket enkel och snabb att installera. Tri Clamp-kontakten består av två flänsar/flänsade ändar/hylsor, en packning och en krage/klämma. Tri Clamp-anslutningen installeras med en flänsanslutning. En tätning av gummi, silikon eller teflon av livsmedelskvalitet används ofta mellan flänsarna. Anslutningen säkras med en klämma/klämma och dras åt ytterligare för hand.

Innan man drar åt kragen är det viktigt att se till att packningen är ordentligt fastsatt på båda flänsarnas ytor. När packningen väl är på plats ska kragen lossas så att den kan placeras runt flänsens ändar. Båda ändarna måste vara i klämmans spår innan man börjar dra åt.

Ett av de vanligaste misstagen som görs när man installerar denna anslutning är att dra åt kragen för hårt, vilket kan skada en del av anslutningen. Det är viktigt att komma ihåg att låta packningen göra sitt jobb och skapa en tät, läckagefri tätning mellan flänsarna utan att överdra åt kragen. För hårt åtdragning kan orsaka för högt tryck på kopplingen och leda till utbuktning av packningen. För hårt åtdragning kan i värsta fall leda till skador på kopplingen eller tätningarna. För att inte orsaka för hårt tryck på anslutningen, vilket kan leda till att tätningen buktar ut, ska kragen endast dras åt med lämplig handtäthet. Under- eller överspänning kan leda till ansamling av bakterier.

 

Tri Clamp terminologi

Tri-Clamp-kontakter kallas ibland även för Tri Clover-kontakter. Tri Clover är dock ett välkänt varumärke/varumärke, medan Tri Clamp är det faktiska generiska namnet för dessa kontakter. Men termerna betyder samma sak i vardagsspråk.

Från 46,86   Exkl. MOMS
Från 19,00   Exkl. MOMS
Från 1,80   Exkl. MOMS

Hittade du inte det du letade efter?

Du kan alltid fråga våra slangmästare om hjälp i chatten, Kontakt eller utforska det breda utbudet av hela vår webbutik.

Gå till webbutiken
Tre klämkontakter

Hittade du inte det du letade efter?

Du kan alltid fråga våra slangmästare om hjälp i chatten, Kontakt eller utforska det breda utbudet av hela vår webbutik.

Gå till webbutiken