Näytetään kaikki 6 tulosta

Letkukelat

Letkukelat ovat laitteita, joita käytetään letkujen kuljetukseen ja varastointiin. Ne ovat yleisiä muun muassa teollisuudessa, rakennustyömailla sekä maa- ja metsätaloudessa. Letkukelat helpottavat letkujen säilyttämistä ja kuljetusta paikasta toiseen. Ne myös suojaavat letkuja kulumiselta ja vaurioilta.

Letkukelat voidaan valmistaa eri kokoina ja kapasiteeteilla. Pienet letkukelat sopivat pienille letkuille, kun taas suuremmat letkukelat sopivat suuremmille letkuille. Letkukelat asennetaan usein esimerkiksi seinään tai kuorma-autoon kiinni. Letkukelat, joissa on kääntyvä seinäteline ovat erityisen hyödyllisiä tilanteissa, joissa letkua saatetaan kelata useasta eri suunnasta. Tällöin kela kääntyy vetosuuntaan ja mahdollistaa letkun tehokkaan kelaamisen.

Letkukeloja on erilaisia. Manuaalisissa vaihtoehdoissa letku kelataan kelan sivussa olevan käsivievin avulla. Kätevimmillään automaattiset letkukelat kelaavat letkun automaattisesti. Paineilmalle on räätälöity erikseen letkukeloja, jotka kestävät letkun painetta, estävät niiden taipumisen ja jotka helpottavat raskaiden koneiden kanssa työskentelyä. 

Letkukelat ovat erittäin käteviä laitteita letkujen kuljetukseen ja varastointiin. Letkukelojen käyttö edesauttaa työturvallisuutta, lisää työn tehokkuutta, pidentää letkujen käyttöikää ja helpottaa letkujen käsittelyä. Letkukelojen käyttö mahdollistaa myös letkujen siistin ja järjestelmällisen säilytyksen.