Näytetään kaikki 3 tulosta

Kutisteletkut

Kutisteletku on lämmön avulla kutistettava letku. Kutisteletkut myydään laajennetussa koossa, mutta asentaessa ne palautetaan lämmön avulla alkuperäiseen, pienempään kokoon. ​​ Kutisteletku siis tiivistyy esimerkiksi letkuliitännän, johtojen, kaapeleiden tai muiden käyttösovellusten ympärille ja suojaa niitä näin vahingoilta. 

Kutisteletkujen käytöllä on useita hyötyjä. Ne suojaavat esimerkiksi letkua, johtoja tai kaapeleita hankaukselta, halkeamiselta ja kulumiselta. Ne myös ehkäisevät öljyn, rasvan tai kemikaalien pääsyn kosketuksiin käyttösovellusten kanssa. Lisäksi ne tuovat suojaa muilta ulkoisilta tekijöitä, kuten kosteudelta, lämpötilojen vaihtelulta tai UV-säteilyn vaikutukselta. 

Kutisteletkua on saatailla läpinäkyvinä tai eri värisinä. Läpinäkyvä tai kirkas letku on hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun sen käyttökohteessa, esimerkiksi liitännnässä tai johtimessa, on merkintä, jonka halutaan olevan luettavissa  myös letkun asennuksen jälkeen. Kutisteletkuja on saatavilla myös liiman kanssa tai ilman liimaa. Liimallisten kutisteletkujen sisäpuolella on kerros liima, joka sulaa lämmön vaikutuksesta. Liimallinen kutisteletku on paikallaan kun vaaditaan sekä mekaanista kestävyyttä että korroosiolta ja kosteudelta suojausta. Liima edesauttaa luomaan hyvin tiiviin kerroksen.

Periaatteena on, että kutisteletkun tulisi kutistua pienemmäksi kuin mitä sen käyttösovelluksen halkaisija on. Letku, jonka kutistuvuus on 3:1 kutistuu kolmanneekseen laajennetusta koostaan. Esimerkiksi halkaisijaltaan 30 mm myyntikokoinen kutisteletku kutistuu tällön 10 mm kokoiseksi.  

Kutisteletkut ovat siis erittäin käytännöllinen ratkaisu moneen käyttötarkoitukseen.  Niiden monipuolisuus ja helppo asennus tekevät niistä erittäin suosittuja käyttäjiensä keskuudessa. Niitä on saatavilla eri kokoisia ja värisiä. Jos oikean kutisteletkun valinta mietityttää, niin me autamme!