Näytetään kaikki 2 tulosta

LNG- ja LPG-letkut

LNG- ja LPG-letkut ovat kaasun turvalliseen ja tehokkaaseen kuljetukseen soveltuvia letkuja. LNG-kaasuletkut soveltuvat nesteytetylle maakaasulle ja LPG-letkut puolestaan nestekaasulle. 

Nesteytetyn maakaasun lämpötila on alle -163 °C, joka asettaa tiukkoja vaatimuksia letkun käyttölämpötila-alueella. Nesteytetyn maakaasun lämpötila on liian kylmä useimmille perinteisille letkumateriaaleille ja siksi nesteytetyn maakaasun kanssa käytetään kryogeenisiä letkuja eli alle 150°C asteeseen soveltuvia letkuja.

Nestekaasun lämpötila on nesteytettyä maakaasua korkeampi, eikä se vaadi LPG-letkun kylmyydensieto-ominaisuuksilta yhtä paljon kuin LNG-letkut. Sekä LNG- että LPG-letkuina voidaan kuitenkin käytetään esimerkiksi kryogeenisiä komposiittiletkuja, jotka ovat paineenkestäviä, sietävät erittäin kylmiä lämpötiloja ja joilla on hyvä kemiallinen kestävyys ja pitkä käyttöikä. 

Kaasuvuodoilla on vakavia turvallisuus- ja ympäristöriskejä, joten on tärkeää, että nesteytetyn maakaasun ja nestekaasun kanssa käytetään tarkoitukseen soveltuvia, laadukkaita letkuja, jotka tarkastetaan säännöllisesti. Jos oikean letkun valinta mietityttää, niin me autamme!