Tilaus- ja toimitusehdot

 

 

YLEISTÄ
Nämä sopimusehdot koskevat Mittaletku.fi-verkkokauppaa, jonka omistaa ja toiminnasta vastaa Porvoon Mittaletku Oy (“Mittaletku”), 2037322-6, Teollisuustie 3, 06150 Porvoo

ASIAKKUUS
Verkkokaupasta asiakkuus edellyttää, että noudatat verkkokaupan sopimusehtoja ja täytät niiden mukaiset velvoitteet sekä ilmoitat pyydetyt tiedot kokonaisuudessaan ja totuudenmukaisesti. Mittaletku.fi-verkkokaupassa voivat tehdä ostoksia 18-vuotta täyttäneet henkilöt ja kaupparekisteriin merkityt yritykset. Tuotteiden tilaaminen ei edellytä rekisteröitymistä verkkokaupan asiakkaaksi. Mittaletku pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä verkkokaupan asiakkuuden.

SOPIMUSEHTOJEN HYVÄKSYMINEN JA MUUTTAMINEN
Käyttämällä Mittaletku-verkkokauppaa hyväksyt nämä sopimusehdot ja sitoudut noudattamaan niitä. Mittaletkulla on oikeus muuttaa näitä sopimusehtoja julkaisemalla muutetut sopimusehdot verkkokaupan sivuilla. Tutustu kulloinkin voimassa oleviin verkkokaupan sopimusehtoihin ennen tilauksen lähettämistä.

VERKKOKAUPAN TOIMIVUUS
Mittaletku ei takaa verkkokaupan keskeytyksetöntä tai virheetöntä toimintaa. Verkkokaupassa saattaa esiintyä katkoja. Mittaletku ei vastaa verkkokaupan käyttöön liittyvistä vahingoista ja menetyksistä, ellei kulloinkin voimassa olevasta pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.

TILAAMINEN
Suorita tuotteen tilaaminen verkkosivustolla annettujen ohjeiden mukaisesti. Maksutavasta riippuen yritys-, henkilö- tai yhteisötunnus on ilmoitettava aina tilauksen yhteydessä. Tilattuasi tuotteen saat tilausvahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tilausvahvistuksessa ilmoitetaan mm. tuotteen hinta ja toimitusmaksu. Tarkista tilausvahvistus huolellisesti ja varmista, että siinä olevat tiedot ovat oikein. Jos tilausvahvistuksessa on jokin virhe, haluat peruuttaa tilauksen ennen tuotteen toimitusta tai muutoin muuttaa tilausta, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

OIKEUS JÄTTÄÄ TILATTU TUOTE TOIMITTAMATTA
Mittaletku pidättää oikeuden yksipuolisesti purkaa kaupan tai rajoittaa toimitettavien tuotteiden lukumäärää ilman korvaus- tai hyvitysvelvoitetta, mikäli tuotetta ei ole saatavilla tai tuotteen kysyntä ylittää saatavilla olevien tuotteiden lukumäärän; tai kirjoitus- tai laskuvirheen johdosta verkkosivulla myytäväksi ilmoitetun tuotteen hintatiedoissa tai muissa tiedoissa on olennainen ja selvä virhe ja jonka asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää tilausta tehdessään. Mittaletkulla on oikeus evätä tilaus, mikäli asiakkaan luottotiedoissa on maksuhäiriö-merkintä tai mikäli asiakas on aikaisemmin jättänyt maksamatta tilaamansa tuotteet. 

MAKSUEHDOT
Maksu suoritetaan tilauksen yhteydessä käyttämällä Mittaletku.fi-sivustolla käytössä olevia maksutapavaihtoehtoja. Mikäli olet uusi asiakas ja valitset toimitusosoitteeksi muun kuin kotiosoitteen, Mittaletku voi edellyttää tuotteen maksamista tilauksen yhteydessä.

KÄSITTELY- JA TOIMITUSKULUT
Kulloinkin voimassa olevat toimituskulut on esitetty verkkokaupan kassalla.

PALAUTTAMINEN, PERUUTTAMIS- JA VAIHTO-OIKEUS, MENETTELYTAPA JA MÄÄRÄAJAT
Jos peruutat kaupan tai ilmoitat vaihtavasi tuotteen, sinun on palautettava vastaanottamasi tuote viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamis/vaihtoilmoituksen tekemisestä. Huomaa, että palautus- ja vaihto-oikeus ei koske asiakkaan tilauksesta tehtyjä erikoisvalmisteisia, kirjailtuja ja/tai painettuja vaatekappaleita, ellei kyse ole meistä johtuvasta virheestä. 
Peruutuksen ja vaihdon hyväksymisen ehtona on, että tuote on käyttämätön ja että se palautetaan alkuperäispakkauksessaan kaikkien alkuperäispakkauksen materiaalien kanssa.

Jos kuluttaja-asiakas on vastaanottanut tuotteen, hänen on pidettävä se olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä palautusajankohtaan asti. Jos kuluttaja-asiakas kuitenkin tavaran käyttöönoton jälkeen peruuttaa sopimuksen, hänen on vastattava sen arvon alentumisesta.
Kirjoita palautuksen syy paperille ja laita se palautuvaan pakettiin päällimmäiseksi. Jos sinulla on palautukseen liittyvää kysyttävää lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Pakkaa vaihdettava/palautettava tuote hyvin. Jos palautettava tuote on viallinen tai virheellisesti toimitettu, saat asiakaspalvelustamme Postin asiakaspalautusnumeron, joka on kirjoitettava palautuvan pakettiin selkeästi. Tällöin palautuksesta ei koidu sinulle kustannuksia. Jos kyseessä on tuotteen vaihto toiseen kokoon, väriin tai malliin vastaat palautuksesta aiheutuvista kustannuksista.

Merkitse palautuslähetyksen lähetystunnuksen numero muistiin ja säilytä se, kunnes palautus on käsitelty loppuun. Numeroa tarvitaan mahdollisissa reklamaatiotapauksissa. Emme voi vastaanottaa palautuksia postiennakolla tai postimaksun ollessa maksamatta. Palauta tuote osoitteeseen Porvoon Mittaletku Oy, Teollisuustie 3, 06150 Porvoo.

Yrityksille lähetämme hyvityslaskun heti, kun olemme vastaanottaneet tuotteen tai tuotteet takaisin ja käsitelleet palautuksen. Palautamme maksamasi rahat 14 päivän kuluessa peruutus-/vaihtoilmoituksen vastaanottamisesta kuitenkin aikaisintaan, kun Mittaletku on saanut tuotteen takaisin tai olet osoittanut lähettäneesi tuotteen takaisin.

Huomioithan, että vastaat itse palautuskustannuksista peruuttaessasi kaupan tai halutessasi vaihtaa tuotteen. Mikäli palautat paketin käyttämällä Mittaletkun palautustunnusta vähennetään palautuksesta syntyneet postikulut palautettavasta kokonaissummasta.

KULJETUSRISKI (VAARANVASTUU)
Kun tuote lähetetään meiltä, vastaamme kuljetusriskistä. Vastaanotettuasi tuotteen sinulla on seitsemän (7) päivää aikaa ilmoittaa tuotteen vaurioitumisesta kuljetuksessa. Mikäli ilmoitusta ei ole tehty ao. määräajassa, ilmoitusta kuljetusvauriosta ei hyväksytä.  Edellä mainitusta poiketen kuluttaja-asiakkaan on ilmoitettava kuljetusvauriosta kohtuullisessa ajassa sen havaitsemisesta kuitenkin aina kahden kuukauden kuluessa siitä, kun kuluttaja- asiakas havaitsi virheen. Kun kyseessä on peruutukseen tai vaihtoon perustuva palautus, kuljetusriskistä vastaa palautuksen tehnyt asiakas.
 
VIRHEVASTUU
Mikäli tuotteessa on virhe, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Saat samassa yhteydessä ohjeet, joiden perusteella voit lähettää virheellisen tuotteen takaisin ilmaiseksi. Reklamoitu tuote palautetaan virheen havaitsemisen jälkeen käyttämättömänä Mittaletkulle. Kuvaa virhe tarkasti ja merkitse se mielellään jollain, esimerkiksi teipillä.

Huomautus! Lähetä tuotereklamaatioiden yhteydessä tuotteen mukana kopio laskusta/lähetysluettelosta/tilausnumerosta, niin pystymme käsittelemään asian nopeasti.

Reklamoinnin kohteena olevat tuotteet on palautettava mahdollisimman pian virheen havaitsemisen jälkeen. Mittaletkun virhevastuu kuluttajakaupoissa määräytyy kuluttajansuojalain mukaan. Muissa kuin kuluttajakaupoissa Mittaletkun virhevastuu määräytyy kauppalain mukaan kuitenkin siten, että Mittaletku ei vastaa välillisistä vahingoista.

Mittaletku ei ole vastuussa virheestä, mikäli tuotteen virheellisyys tai rikkoutuminen on aiheutunut tapaturmasta, tuotteen vääränlaisesta käsittelystä tai muusta asiakkaan vastuulla olevasta seikasta. Mikäli tuotteen virhe on aiheutunut edellä mainitusta seikasta tai ilmoitettua virhettä ei havaita tuotteessa lainkaan, Mittaletkulla on oikeus veloittaa asiakkaalta palautuskulut.

Asiakkaan tulee ilmoittaa tuotteen virheestä Mittaletkulle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsit virheen. Virheilmoituksen voidaan tehdä kuitenkin aina kahden kuukauden kuluessa siitä, kun asiakas havaitsi virheen. Kuluttajakauppaan kohdistuva reklamaatiota koskeva erimielisyys voidaan kuluttaja-asiakkaan siirtää yleisen kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Mittaletku noudattaa lautakunnan suosituksia.

LAATU
Mittaletku kehittää tuotteitaan jatkuvasti, minkä vuoksi joskus tilatun tuotteen kuvaei täsmää aivan täysin luettelossa näkemäsi tuotteen kanssa. Saamasi tuote on kuitenkin samaan käyttötarkoitukseen sopiva. Jos siitä huolimatta haluat palauttaa tuotteen, saat luonnollisesti takaisin sekä tuotteesta maksamasi rahat että palautuspostimaksun. Luettelon painamisen yhteydessä tai mainoksissa sekä muussa visuaalisessa aineistossa esiintyvissä kuvissa näkyvät värit voivat joskus hieman poiketa tuotteiden todellisista väreistä.

TOIMITUS
Tilaamasi tuote toimitetaan sinulle normaalisti viikon kuluessa tilauksesta, ellei tilausvahvistuksessa muuta mainita. Saat tiedon toimitusajasta tilausvahvistuksen mukana, jos olet ilmoittanut meille sähköpostiosoitteesi. Jos jokin tuote myöhästyy, voit peruuttaa tilauksen.

Mittaletkulta tulevat toimitukset hoidetaan paikallisten logistiikkayritysten välityksellä. Sen vuoksi meillä on aina oltava tiedossa katuosoite sekä vastaanottajan puhelinnumero, jotta kulloinkin käytössä oleva kuljetusliike pystyy toimittamaan tuotteet. Katuosoite on annettava aina täydellisinä, esimerkiksi Isokatu 2 A 15 ja puhelinnumero muodossa 0401234567. Emme voi lähettää yritykselle osoitettua pakettia postilokero-osoitteeseen.

ASIAKASNUMERO
Kun teet meillä ostoksia, saat automaattisesti asiakasnumeron. Se on merkitty laskuun ja tilausvahvistukseen. Kun käytät aina asiakasnumeroa asioidessasi meillä, autat meitä palvelemaan sinua entistä paremmin.

ASIAKASTUNNUKSET
Säilytä kirjautumiseen tarvittavat asiakastunnukset huolellisesti siten, että ne eivät joudu ulkopuolisten haltuun. Sinulla voi olla kulloinkin voimassa vain yhdet tunnukset. Mittaletku ei vastaa asiakastunnusten väärinkäytöstä tai katoamisesta aiheutuvista vahingoista.

TIEDOT
Ilmoita meille mahdollisista virheistä ja muutoksista nimi- ja osoitetiedoissa heti. Varmista myös, että ilmoittamasi laskutusosoite, toimitusosoite ja mahdollinen viitekoodi ovat oikeat.

HENKILÖTIEDOT / YKSITYISYYDEN SUOJA
Mittaletkulla on vastuu niiden henkilötietojen käsittelemisestä, jotka sinä asiakkaana annat meille. Osana markkinointiamme analysoimme ostoksiisi liittyviä tietoja, muun muassa henkilötietoja, sekä toimintaasi sosiaalisen median sivuillamme ja kotisivuillamme. Näin markkinointimme voidaan monessa tapauksessa kohdistaa juuri sinulle.

Analysoimiamme tietoja voivat olla esimerkiksi tiedot viimeksi tehdyistä hankinnoista. Ostamalla jonkin valikoimamme tuotteista, rekisteröimällä meille tilin, tilaamalla luettelomme ja/tai käymällä Mittaletkun sosiaalisen median sivuilla suostut edellä kuvatunlaiseen henkilötietojesi käsittelyyn. Voit pyytää henkilötietojen oikaisemista tai poistamista kirjoittamalla asiasta osoitteeseen [email protected]. Lisäksi asiakkaana sinulla on myös oikeus kerran vuodessa maksutta saada Mittaletkulta kaikki tieto käytettävistä henkilötiedoista. Täydellinen henkilötietolain mukainen rekisteriseloste tietojesi käytöstä sekä niiden keruusta on luettavissa rekisteriselosteessa.

EVÄSTEIDEN (COOKIE) KÄYTTÖ
Mittaletku.fi-verkkokaupassa käytetään evästeitä. Eväste on pieni verkkokauppa-asioinnin yhteydessä internet-selaimeen tallennettava tekstitiedosto, joka mahdollistaa verkkokaupan sivuilla vierailevien kävijöiden seurannan. Evästeiden käyttö helpottaa yleisesti verkkokauppa-asioimista. Lisäksi evästeiden käyttö mahdollistaa erilaisen yhdistelmätiedon laatimisen verkkokaupan asiakkaista. Evästeiden avulla kerättävä tieto on anonyymiä, mutta tietoa on mahdollista liittää käyttäjältä saatuihin henkilötietoihin ja käyttää kohdennetun mainonnan tuottamiseen.

IMMATERIAALIOIKEUDET
Verkkokauppa ja sen sisältö ovat Mittaletkun sekä sen kumppaneiden tekijänoikeuksien ja muiden aineettomien oikeuksien suojaamaa omaisuutta, jonka luvaton käyttö tai kopiointi on kiellettyä. Aineettomia oikeuksia koskeviin erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

YLIVOIMAINEN ESTE
Mittaletku ei vastaa vahingoista tai viivästyksistä, jotka johtuvat sen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota se ei ole kohtuudella voinut ennakoida tai jonka seurauksia se ei ole voinut välttää. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan mm. sota, kapina, työtaistelutoimenpiteet, henkilökunnan sairastuminen, tuonti- ja vientikiellot, häiriöt yleisissä tietoliikenneyhteyksissä, sähkökatkot sekä häiriöt postin kulussa tai maantieliikenteessä. Mikäli ylivoimainen este jatkuu yli kuukauden, on sekä Mittaletkulla, että asiakkaalla oikeus purkaa kauppa ilman korvaus- tai viivästysseuraamuksia.