Näytetään kaikki 12 tulosta

Kuluttavien aineiden letkut

Kuluttavien aineiden letkut ovat hankausta tai muuten letkua helposti rasittavia materiaaleja sietäviä letkuja. Kuluttavien aineiden letkut minimoivat raemaisten aineiden, kuten hiekan, viljan tai granulaatin, aiheuttaman kitkan ja edesauttavat näin letkun säilymistä hyväkuntoisena ja käyttökelpoisena pitkään. Ne ovat yleisiä esimerkiksi muovi-, kemian- ja elintarviketeollisuudessa. 

Kuluttavien aineiden letkut ovat tyypillisesti pehmeähköistä materiaaleista valmistettuja, jotta pienet kiteet eivät vahingoita letkun pintaa samaan tapaan, kuin ne tekisivät, jos kyseessä olisi kovasta materiaalista valmistettu letku. Kulutusta kestävät muovi- tai kumiletkut joustavat ja taipuvat. Esimerkiksi granulaatin kanssa usein käytetty polyuretaaniletkut joustavat ja muotoutuvat näin tiukkoihinkin mutkiin. Lisäksi ne ovat kevyitä ja helppoja käsitellä. 

Kuluttavien aineiden letkut on suunniteltu mekaanista rasitusta silmällä pitäen. Erityisesti kestävä sisäkumi/-materiaali on avainasemassa niiden käytössä. Kuluttavien aineiden letkuja on kuitenkin erilaisia erilaisille materiaaleja. Jos oikean letkun valinta mietityttää, niin me autamme!