Visar alla 12 resultat

Förbrukningsslangar

Slangar för förbrukningsvaror är slangar som tål nötning eller andra material som lätt belastar slangen. Förbrukningsslangar minimerar friktionen som orsakas av granulerade material som sand, spannmål eller granulat och bidrar därmed till att hålla slangen i gott skick och användbar under lång tid. De är vanliga till exempel inom plast-, kemi- och livsmedelsindustrin. 

Förbrukningsslangar är vanligtvis gjorda av mjuka material så att små kristaller inte skadar ytan på slangen på samma sätt som de skulle göra om det var en slang gjord av hårt material. Slitstarka plast- eller gummislangar är flexibla och böjbara. Till exempel är polyuretanslangar, som ofta används med granulat, flexibla och kan formas även i snäva böjar. Dessutom är de lätta och lätta att hantera. 

Förbrukningsslangar är designade med mekanisk påfrestning i åtanke. I synnerhet spelar det slitstarka inre gummit/materialet en nyckelroll i deras användning. Det finns dock olika slangar för förbrukningsmaterial för olika material. Om valet av rätt slang får dig att tänka till kan vi hjälpa dig!