Visar alla 11 resultat

Matslangar

Matslangar är slangar som används vid transport och distribution av livsmedel. De möjliggör säker och hygienisk transport av livsmedel i de olika stadierna av tillverkningsprocessen. De är ofta i kontakt med livsmedel, så material som är kompatibla med livsmedel måste användas vid tillverkningen och speciella standarder och föreskrifter måste följas.

När du väljer matslang är det bra att åtminstone ta hänsyn till följande:

  1. Material: Slangens material måste vara livsmedelsklassat. Matslangar är till största delen gjorda av olika gummin eller plaster, såsom EPDM-gummi, silikon eller PVC-plast.
  2. Syfte: Slangen ska väljas efter det material som ska transporteras. Till exempel används olika slangar för att transportera juice än för att transportera oljor eller syror. 
  3. Driftstemperatur: Slangarnas temperaturområde är också viktigt att tänka på, eftersom slangarna måste tåla olika temperaturer vid transport av mat. 
  4. Diameter: Slangarnas diameter måste också vara tillräcklig för transport av mat.
  5. Standarder: Det är viktigt att välja en slang som överensstämmer med livsmedelsstandarder och föreskrifter.

Genom att ta hänsyn till dessa saker kan du säkerställa att matslangen du väljer uppfyller dina behov och att den är säker att använda med mat. Om valet av rätt matrör får dig att tänka till kan vi hjälpa dig!