Visar alla 3 resultat

Teflon slangar

Teflonslangar, det vill säga PTFE-slangar, är mångsidiga och högkvalitativa slangar som används flitigt i olika industriella tillämpningar. Teflonslangar är kända för sin utmärkta hållbarhet, och de har många fördelar jämfört med till exempel gummislangar. 

För det första har teflon-slangar ett mycket brett driftstemperaturområde och värmebeständighet, vilket gör dem mycket lämpliga för användning i högtemperaturmiljöer som process- och kemisk industri. För det andra, tEflonslangar har utmärkt kemikaliebeständighet när det gäller till exempel syror, lösningsmedel, rengöringsmedel och alkoholer. 

Teflonslangarnas flexibilitet och böjbarhet gör däremot att de enkelt kan installeras och anpassas till olika situationer. Andra bra egenskaper hos Teflon är låg friktionskoefficient och goda elektriska isoleringsegenskaper. Den har också en yta som stöter bort vatten och andra ämnen. Tack vare dessa egenskaper kan Teflon-slangen användas till exempel vid höga temperaturer och under svåra väderförhållanden. Tack vare den låga friktionskoefficienten hör ytan på slangen mindre och slangen håller längre.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att teflonslangar är mångsidiga och högkvalitativa slangar. Ett brett driftstemperaturområde, kemikaliebeständighet, flexibilitet och många andra faktorer gynnar användningen av teflonslangar. Om valet av rätt slang får dig att tänka, kontakta oss!