Visar 1–15 av 33 resultat

AN-kontakter

AN-kopplingar är kopplingar som används med slangar eller rör som transporterar bränsle, olja, kylvätska eller hydraulvätska, vilket ger en snygg, tät och pålitlig anslutning.  Dessa kontakter utvecklades ursprungligen för den amerikanska arméns behov och namnet kommer från orden Army-Navy. AN-armaturer finns i olika storlekar och former och används i olika gas-, olje-, hydraul- och ventilationssystem. 

När du väljer AN-kontakter är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer. En av de viktigaste faktorerna är fogens storlek. Det är viktigt att välja rätt storlek på anslutningen för att passa systemet och rören. En kontakt som är för liten kan lätt täppas till, medan en för stor kontakt inte fungerar optimalt.

En annan viktig faktor vid val av AN-kontakter är materialet. De mest använda materialen för AN-kontakter är aluminium, mässing och stål. Aluminiumkontakter är vanliga, eftersom de är lätta och billiga. Mässingskontakter är också vanliga, eftersom de är mycket hållbara och tål mycket höga temperaturer. Stålkontakter är starka och hållbara, men de är också tyngre och dyrare än aluminium- och mässingskontakter. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till formen på anslutningen när du väljer AN-kontakter. Formen på fogen påverkar hur den passar in i systemet och rören. 

AN-kopplingar är därför högkvalitativa kopplingar som används i hydrauliska system. Behöver du hjälp med att hitta rätt kontaktdon kan vi hjälpa dig!