Visar alla 7 resultat

SMS-matkontakter

SMS food connectors är livsmedelskontakter som uppfyller höga hygienkrav. De är också designade för att tåla höga tryck och temperaturer. Utöver livsmedelsindustrin används de även inom till exempel läkemedels- och kemisk industri och andra industrier som kräver hög hygien.

SMS kommer från orden Swedish Manufacturin Standrad. SMS-kontakter är också kända som mejerikontakter, eftersom många bryggerier och mejerier använder dessa kontakter. Den inre ytan av fogen är slät, utan mellanrum eller hål, där matrester lätt kan samlas och lämpar sig därför för livsmedelsindustrins behov på grund av sin struktur.

SMS-kontakter är lätta att använda och lätta att rengöra. Tack vare sin kompakta konstruktion är anslutningen lämplig för användning i till exempel fast installerade rörledningar. Dock är delarna av kopplingarna Heppo lätta att separera från varandra och är därmed också lämpliga för användning i processer som kräver att delar separeras från varandra ofta. 

Välj denna kontakt när du vill ha en lättanvänd, pålitlig kontakt som uppfyller livsmedelsindustrins hygienkrav. Om valet av rätt kontakt leder till svårigheter hjälper vi till!