Visar alla 6 resultat

Silikonslangar

Silikonslangar är slangar som lämpar sig för många ändamål och används flitigt inom olika industrier. De har en hållbar och flexibel struktur och ett brett driftstemperaturområde. De är också kemikalieresistenta, vilket gör dem till ett utmärkt val för många applikationer.

Livsmedelsgodkända silikonslangar används inom kosmetika-, läkemedels- och livsmedelsindustrin och inom andra områden som kräver hög renlighet och hygien, eftersom de uppfyller strikta hygienkrav och är lukt- och smaklösa. Deras släta inre yta förhindrar ansamling av mikrober som bakterier och svampar. Tack vare det breda temperaturområdet används silikonslangar även för varmvatten, kylsystem och värmeapparater. 

Silikonslangar har flera fördelar. De är mycket flexibla och motståndskraftiga mot tryck och kemikalier. Silikonslangar tål mycket höga temperaturer och har ofta en yttervägg som är resistent mot ozon och UV-strålning.

Valet av silikonslangar beror på den avsedda användningen. Det viktigaste är att välja rätt storlek och högkvalitativ slang. Om valet av rätt slang får dig att tänka till kan vi hjälpa dig!