Visar alla 5 resultat

Kemiska slangar

Kemikalslangar är slangar som används inom industrin för att överföra kemikalier. Valet av kemikalieslangar är viktigt, eftersom de är en viktig del av industriella processer och kan användas för att säkerställa att kemikalier överförs säkert och effektivt.

Kemiska slangar är ofta gjorda av olika gummimaterial. EPDM är ett vanligt material som används i kemikalieslangar på grund av dess utmärkta kemikaliebeständighet. Den tål mycket milda syror, baser, rengöringsmedel, silikonoljor, ketoner, fetter och alkoholer. Slangar av EPDM har också utmärkt väder- och korrosionsbeständighet. 

Vid val av kemikalieslangar måste deras avsedda användning beaktas. Om till exempel en kemikalieslang används för att överföra frätande kemikalier behövs en slang som är resistent mot dessa. Om en kemikalieslang används för att överföra oxiderande kemikalier behövs naturligtvis en slang som tål oxiderande ämnen.

För det andra, när man väljer kemikalieslangar måste man ta hänsyn till miljön där de används. Om slangen används utomhus behövs en slang som tål olika väderförhållanden och UV-strålning. 

För det tredje, när du väljer kemikalieslangar, måste deras hållbarhet beaktas. Industriella driftsförhållanden är ofta krävande, så kemikalieslangar måste tåla stort slitage och eventuellt även mekaniska skador. Detta kan uppnås genom att välja en slang som är gjord av slitstarkt material.

För det fjärde, när du väljer kemikalieslangar måste deras anslutningar och kopplingar beaktas. Inom industrin är kemikalieslangarnas anslutningar och kopplingar ofta mycket viktiga, eftersom de påverkar installationen och användbarheten av kemikalieslangarna. Anslutningar och kontakter måste väljas i enlighet med deras användningsändamål och måste överensstämma med industristandarder.

Rätt val av kemikalieslang är viktigt för att slangen ska vara lämplig för avsedd användning och håller länge. Om det är förvirrande att välja rätt kemikalieslang eller kopplingar kan vi hjälpa dig!