Visar alla 2 resultat

LNG- och gasolslangar

LNG- och gasolslangar är lämpliga för säker och effektiv transport av gas. LNG-gasslangar är lämpliga för flytande naturgas och LPG-slangar är lämpliga för flytande gas. 

Temperaturen på flytande naturgas är under -163 °C, vilket ställer höga krav på slangens driftstemperaturområde. Temperaturen på flytande naturgas är för kall för de flesta traditionella slangmaterial, och därför används kryogena slangar med flytande naturgas, det vill säga slangar som lämpar sig för temperaturer under 150°C.

Temperaturen på flytande gas är högre än för flytande naturgas, och den kräver inte lika mycket av en gasolslangs köldbeständiga egenskaper som LNG-slangar. Däremot kan både LNG- och gasolslangar användas, till exempel kryogena kompositslangar, som är trycktåliga, tål mycket kalla temperaturer och har god kemikaliebeständighet och lång livslängd. 

Gasläckor medför allvarliga säkerhets- och miljörisker, så det är viktigt att lämpliga slangar av hög kvalitet används med LNG och gasol som inspekteras regelbundet. Om valet av rätt slang får dig att tänka till kan vi hjälpa dig!