Visar alla 14 resultat

Spikanslutningar

Spikkontakter är pålitliga och mångsidiga kopplingar för olika applikationer. Spikkopplingar används till exempel i applikationer med vatten, tryckluft eller ånga.

Anslutningsmekanismen för klokopplingar skiljer sig från skruvkopplingar. För att koppla ihop anslutningen pressas kontakterna ihop så att deras "klor", det vill säga låskrokarna, är inbäddade i varandra. Därefter vrids kontakterna i motsatta riktningar tills anslutningen är tät. För att demontera anslutningen ska delarna vridas i motsatt riktning mot vid åtdragning. 

Fördelarna med spikkopplingar inkluderar deras enkla installation och borttagning. De kan därför även användas för tillfälliga fogar i tillfälliga strukturer. De är väldigt lätta att fästa på olika system.

Spikanslutningar finns i olika storlekar och tillverkade av olika material, så de är lämpliga för ett brett spektrum av applikationer. Till exempel är spikkopplingar av stål ett populärt val på grund av deras hållbarhet. Spikkopplingar finns även med eller utan slangvinda. Om valet av rätt nagelklämma får dig att tänka till kan vi hjälpa dig!