Visar alla 3 resultat

Krympslang

Värmekrympbar slang är en värmekrympbar slang. Krympslangar säljs i utökad storlek, men när de är installerade återgår de till sin ursprungliga, mindre storlek med hjälp av värme. Krympslang tätar därför runt till exempel slanganslutning, ledningar, kablar eller andra applikationer och skyddar dem på så sätt från skador. 

Det finns flera fördelar med att använda krympslang. De skyddar till exempel slangar, ledningar eller kablar från skav, sprickor och slitage. De förhindrar också att olja, fett eller kemikalier kommer i kontakt med allmännyttiga tillämpningar. Dessutom ger de skydd mot andra yttre faktorer, såsom luftfuktighet, temperaturfluktuationer eller effekten av UV-strålning. 

Krympslangen finns i transparent eller olika färger. En genomskinlig eller genomskinlig slang är ett bra alternativ, speciellt när dess avsedda användning, till exempel en anslutning eller en ledare, har en markering att man vill vara läsbar även efter att slangen är monterad. Krympslang finns även med eller utan lim. Insidan av de självhäftande krympslangarna har ett lager av lim som smälter under inverkan av värme. Självhäftande krympslang är på plats när både mekanisk hållbarhet och skydd mot korrosion och fukt krävs. Limmet hjälper till att skapa ett mycket tätt lager.

Principen är att krympslangen ska krympa mindre än applikationens diameter. En slang med ett krympförhållande på 3:1 krymper till en tredjedel av sin expanderade storlek. Till exempel krymper ett krymprör på 30 mm i försäljningsstorlek till en storlek på 10 mm.  

Krympslang är därför en mycket praktisk lösning för många ändamål. Deras mångsidighet och enkla installation gör dem mycket populära bland sina användare. De finns i olika storlekar och färger. Om valet av rätt krympslang får dig att tänka till kan vi hjälpa dig!