Näytetään kaikki 10 tulosta

Silikonit ja tiivistysaineet

Silikonit ja tiivistysaineet ovat tärkeitä tiivistykseen, saumaamiseen ja kiinnittämiseen käytettyjä aineita. Ne ovat kestäviä ja helppokäyttöisiä, jonka ansiosta ne ovat arvokas osa eri käyttökohteita eri teollisuudenaloilla, kuten kone- ja järjestelmärakentamisessa, muovinjalostuksessa, energia- ja sähköteollisuudessa, näyttelyrakentamisessa ja myymäläkalustuksissa.

Silikonit ovat erityisen hyviä tiivistysaineina, koska ne ovat joustavia ja toimivat kestävästi laajalla lämpötila-alueella. Niillä on myös hyvä paineen- ja kosteudenkestävyys. Silikoneja käytetään esimerkiksi elastisiin sidoksiin, eristykseen ja kyllästykseen ja jopa teknisten komponenttien tiivistämiseen. Silikonit tarttuvat hyvin teräkseen, alumiiniin, lasiin, keramiikkaan ja moniin muihin materiaaleihin.

Moottorisilikonit säilyvät niin ikään elastisina hyvin korkeissa lämpötiloissa. Niitä käytetään esimerkiksi sylintereidenkansissa, venttiilikopissa, huoltoluukuissa, öljy- ja vesipumpuissa, kaasuturbiineissa ja vaihdelaatikoissa. 

Muita tiivistysaineita käytetään erilaisten asennettavien osien liimaukseen ja tiivistykseen. Näillä tiivisteaineilla on erinomainen kestävyys useimmille polttoaineille, mineraaliöljyille, vedelle, ilmalle, jäähdytinnesteille, jäänestoaineille ja kerosiinille. Näin ollen ne soveltuvat esimerkiksi koneiden tai vaihteistojen tiivistämiseen.

Valitessa silikonia tai tiivistysainetta on tärkeää huomioida kohteen käyttötarkoitus ja lämpötilan, ympäristön kosteuden tai paineen aiheuttamat erityisvaatimukset. Mikäli oikean tiivistysaineen valinta tuottaa haasteita, niin me autamme!