Visar 1–15 av 16 resultat

Syrabeständiga gängade delar

Syrabeständiga gängade delar är specialgängade delar av syrabeständiga material. De har utmärkt motståndskraft mot syror och alkalier och används i stor utsträckning inom olika industrier som kemisk industri, fabriksprocesser och avloppsvattenrening.

Syrabeständighet är viktig eftersom många industriella processer använder syror eller baser. Till exempel inom den kemiska industrin används syror för att bearbeta råvaror och vid rening av avloppsvatten behövs baser för att rena avloppsvattnet. Utan syrafasta gängade delar skulle dessa processer vara svåra eller nästan omöjliga att genomföra.

Syrabeständiga gängade delar är gjorda av olika material, såsom rostfritt stål. Gängade delar av rostfritt stål används ofta i syrabeständiga miljöer eftersom de är korrosionsbeständiga och har god mekanisk hållfasthet. 

När du väljer syrafasta gängade delar är det viktigt att ta hänsyn till driftsmiljö, driftstemperatur, tryck och tillverkare. Det är viktigt att välja ett material som bäst tål syran eller basen i driftsmiljön. Det är också viktigt att välja en tillverkare som har erfarenhet av tillverkning av syrafasta gängade delar. Om valet av rätt delar får dig att tänka så hjälper vi dig!